Wie gaat ergens anders wonen bij scheiding?

Beeld: AntonioDiaz/Shutterstock

Als jij en je partner gaan scheiden, dan zal uiteindelijk iemand van jullie uit de gezamenlijke woning gaan. Wie dat is, is soms lastig te kiezen. Vaak zie je dat uiteindelijk de man weggaat uit de woning. De vrouw blijft dan samen met de kinderen in het gezamenlijke huis wonen. Maar het is 2018 en het is niet altijd meer zo vanzelfsprekend dat de vrouw bij de kinderen blijft. Hoe zorg je er op financieel gebied voor dat je hierbij de beste keuze maakt?

Vermijd hoge woonlasten

Het is het voordeligste als de partner met het laagste inkomen uit het gezamenlijke huis gaat en iets gaat huren. Als jullie het echtscheidingsconvenant al hebben ingediend bij de rechtbank, dan kom je met een laag inkomen in aanraking voor een sociale huurwoning. Als er kinderen bij betrokken zijn, dan kom je ook al sneller in aanraking voor een grotere woning met extra urgentie.

Niet meer samenwonen met kinderen

Maar natuurlijk speelt niet alleen de financiële kant een rol bij wie waar gaat wonen. Als er kinderen bij betrokken zijn moet er ook worden gekeken wat voor de kinderen het beste is. Bij een scheiding verandert er al heel veel in het leven van een kind. Een vertrouwelijk thuis is daarom belangrijk voor een kind. Kijk samen met je partner hoe je dit het beste kan realiseren voor de kinderen. Zou jij ergens anders gaan wonen bij een scheiding?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst