‘Weiger-ouder scheiding moet harder worden aangepakt’

Beeld: Pathdoc/Shutterstock

Na een scheiding gaat het niet altijd even lekker tussen jou en je ex. De kunst is om de kinderen hier zo min mogelijk van te laten voelen. In sommige gevallen voelen de kinderen het wel degelijk omdat ze hun vader of moeder niet kunnen zien doordat een ouder dit tegenhoudt. Ouders die hun ex de toegang tot de kinderen weigeren, ondanks de omgangsregelingen die er zijn gemaakt, moeten volgens de meerderheid van de Tweede Kamer strenger bestraft worden. Dit kwam voort uit een voorstel van SP, VVD en D66, meldt de Telegraaf.

Partner weigert omgangsregeling

De partijen willen dat er dit jaar nog voorstellen komen van het kabinet om de zogenaamde ‘weiger-ouder’ harder aan te pakken. Zo zou de wet kunnen worden aangepast of zou vaker het strafrecht kunnen worden ingezet. Momenteel wordt er vaak nog gewerkt met bemiddelingspogingen, wat niet altijd goed werkt.

Kind dupe van scheiding

Volgens de partijen wordt het kind zo de dupe van de scheiding, omdat het kind zo één van de ouders niet kan zien. Wat je vaak ziet bij scheidingen, is dat de ouders hun irritaties over hun ex, ook wel de vader of moeder van de kinderen, op de kinderen afreageren. Probeer dit als ouders niet te doen, hoe lastig het ook kan zijn. Op deze manier komen de kinderen in tweestrijd en dat wil je niet hebben als ouder. Hoe zou jij een verdeling maken met je ex bij een scheiding?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst