Wat doe je met gezamenlijk geld na scheiding?

Beeld: Studiopeace/Shutterstock

Scheiden betekent veranderingen op financieel gebied. Jij en je ex hadden misschien samen een gezamenlijke rekening. Maar na een scheiding wil je waarschijnlijk niet samen op dezelfde rekening blijven staan. Wat moet je doen met je bankzaken na een scheiding?

Overzicht geld samen met ex

Het is slim om meteen een duidelijk overzicht te maken van waar jullie allemaal samen geld hebben staan. Hebben jullie bij één bank geld staan? Of bij meerdere banken? Daarbij moet duidelijk zijn op wie zijn naam deze rekeningen staan. Als jullie in de toekomst allebei een nieuwe rekening hebben, vergeet dan niet om hier instanties van op de hoogte te stellen. Je werkgever bijvoorbeeld, zodat je loon niet op een verlopen rekening wordt gestort.

Gezamenlijke bankrekening na scheiding

Sommige bankzaken kun je gewoon zelf regelen met je bank en met je ex. Het is hierbij wel fijn om de financieel adviseur van je bank om advies te vragen, zodat je geen onnodige fouten maakt. Een gezamenlijke bankrekening kan één van jullie houden, maar jullie kunnen ook de rekening opzeggen. Kijk met de financieel adviseur wat voor jullie het voordeligste is. Vaak is het handig om samen nog even een rekening te houden, waarop geld staat waarmee jullie de echtscheiding kunnen financieren. Wat vind jij bij een scheiding het lastigste op financieel gebied?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst