Wat doe je met een eigen bedrijf na een scheiding?

Beeld: Kues/Shutterstock

Als je gaat scheiden en jullie een eigen bedrijf hebben, dan kan dit lastig zijn na een scheiding. De waarde van het bedrijf moet eerlijk worden verdeeld en er moet worden gekeken wat er uiteindelijk met het bedrijf gebeurt. Gaat iemand van jullie ermee door? Of verkopen jullie het bedrijf?

Waarde bedrijf

Bij een scheiding wordt vaak de waarde van het bedrijf verdeeld. De huwelijkse voorwaarden zijn hierbij belangrijk. Er wordt gekeken naar deze voorwaarden als je gaat scheiden. Maar als je in goed overleg met je ex over het bedrijf kunt praten, dan kun je wel nog afwijken van deze voorwaarden. Het kan zijn dat de voorwaarden die eerst zo voordelig leken nu niet meer voordelig zijn in jullie situatie. Als de waarde moet worden verdeeld, moet eerst worden gekeken hoeveel het bedrijf waard is. Dit wordt bepaald door accountantsrapporten en jaarcijfers.

Uitkopen bedrijf

Jullie willen waarschijnlijk allebei niet dat het bedrijf failliet moet gaan. Dit brengt jullie allebei nog veel dieper in financiële problemen. Daarbij hebben alle werknemers in het bedrijf zo ook een probleem. Maar als iemand van jullie ervoor kiest om het bedrijf uit te kopen, dan wil de ander daar waarschijnlijk een flink bedrag voor ontvangen. Als het bedrag om uit te kopen veel te hoog is, dan kan het bedrijf niet voortbestaan. Daarom kan de keuze worden gemaakt om iemand van jullie uiteindelijk een lager bedrag te geven. Dit kan dan op andere manieren worden gecompenseerd. Dit kan gebeuren met alimentatie, maar ook met onderlinge regelingen. Als het bedrijf heel erg gaat groeien, kan er de regel zijn dat jij hier een percentage van ontvangt. Heb jij een eigen bedrijf?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst