Wat doe ik met een advocaat bij een vechtscheiding?

Beeld: TikoAramyan/Shutterstock 

Bij een scheiding verandert er veel in het leven van jou en je ex. Ook gaat er vaak veel vooraf aan een scheiding. Er wordt niet zomaar gescheiden. Het kan zijn dat jullie allebei een frisse start willen maken en er samen goed uitkomen. Maar het kan ook zijn dat dit iets minder soepel verloopt. Er ontstaat een vechtscheiding. Jaarlijks ontstaan er zo’n vijfhonderd vechtscheidingen. In 44 procent van de gevallen zijn er hierbij kinderen betrokken. Maar wat doe je eigenlijk met een advocaat bij een vechtscheiding?

Gezamenlijke of aparte advocaat?

Als jullie in een vechtscheiding zitten, dan heeft een mediator niet zoveel zin. Met een mediator is het de bedoeling dat jullie er samen uitkomen met behulp van een onafhankelijke derde. Dit zal niet zo goed lukken in het geval van een vechtscheiding. Jullie kunnen wel voor een gezamenlijke advocaat kiezen. Deze advocaat behartigt zowel de belangen van jou als die van je ex. Dit scheelt geld, omdat jullie zo alleen maar kosten van één advocaat hebben. Maar het meest voor de hand liggende is om allebei apart een advocaat te nemen. Jouw advocaat behartigt dan ook alleen jouw belangen en zou er alles aan doen om het voor jou naar je zin te maken.

Goede uitkomst echtscheiding

Jouw advocaat is niet de enige die zijn zin wil. Dit wil de advocaat van je ex ook. Een vechtscheiding kan hierdoor lang duren, waardoor er veel extra geld bij komt kijken. Als hier kinderen bij betrokken zijn, lijden ze erg onder de vechtscheiding. Papa zegt dat mama het niet goed doet, mama zegt dat papa het niet goed doet. De kinderen weten zo niet welke kant ze op moeten. Je wil daarom dat een vechtscheiding zo snel mogelijk over is. Ga dan ook op zoek naar een advocaat die hiervoor kan zorgen in plaats van een advocaat die tevreden is als hij geld blijft verdienen. Als het allemaal afgerond is, kan iedereen ook verder met zijn of haar leven. Heb jij te maken met een vechtscheiding?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst