WAG sleept NAM voor rechter

Beeld: BinayaMangrati/Shutterstock

Heb je een mooi huis, wordt het aangetast door een aardbeving. Dit overkwam mensen in Groningen. Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (WAG) sleept de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voor de rechter voor compensatie van de waardedaling van vijfduizend woningen in het aardbevingsgebied. Dit meldt RTV Noord.


Het is al de derde keer dat de NAM door stichting WAG voor de rechter wordt gesleept. Stichting WAG won de twee keren hiervoor allebei de zaken tegen de NAM over compensatie van de waardedaling. De WAG heeft nu een nieuw proces met een model van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Hiermee willen ze de waardedaling van de betrokken huizen bepalen. Lolke Weegenaar, voorzitter van de WAG, vertelt aan RTV Noord dat ze hierbij mikken op zowel de politiek als de rechtspraak. In dit laatste hebben ze meer vertrouwen. Of de NAM of stichting WAG gelijk krijgt, is voorlopig nog even niet bekend. Het proces vindt pas volgens jaar plaats.


Willen waarde terug!


Toen stichting WAG vorig jaar won van de NAM, kreeg de stichting 215 nieuwe leden. Toen zei Weegenaar tegen RTV Noord dat ze niet onder de indruk was van dit aantal. Denk jij dat stichting WAG voor de derde keer op een rij gaat winnen? En zou het ledental dit keer meer stijgen?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst