Vrouw bedreigd door man bij scheiding

Beeld: BenoitDaoust/Shutterstock

Het is niet zo gek dat er bij een scheiding ruzies ontstaan. Maar bij een vrouw uit Sprang-Capelle ging dit wel heel ver. Ze voelde zich zo onveilig en bedreigd door haar ex-man, dat ze besloot aangifte te doen bij de politie. De vrouw wordt al langer bedreigd sinds ze is gescheiden. De politiek heeft de zaak meteen serieus genomen. Dit meldt het Brabants Dagblad (BD).

De man bedreigde de vrouw via WhatsApp. De vrouw trok dit niet meer en ging naar het politiebureau, waar ze het verhaal over haar scheiding vertelde. Hierna werd contact gezocht met de officier van justitie. Niet veel later is de man aangehouden en door de recherche verhoord.

Bedreigingen scheiding serieus

De politie nam de aangifte meteen serieus. Een woordvoerder van de politie tegen het BD: ‘’Deze soort bedreigingen vallen onder de categorie huiselijk geweld en hebben een hoge prioriteit.’’ Het is vaker gebeurd dat een scheiding uiteindelijk uitliep op een vreselijke fiasco. Zo eiste het Openbaar Ministerie (OM) recent tien jaar cel tegen Hélène J. Zij is veroordeeld voor het wurgen van haar achtjarige dochter, waarop volgend ze het meisje van tien hoog naar beneden zou hebben gegooid. De ex van de vrouw, Victor Remouchamps, had hiervoor de hulpverlenende instanties nog gewaarschuwd. Hij vertelde de instanties dat zijn dochter dood zou gaan als er niet werd ingegrepen, maar hier werd bijna niks mee gedaan. Heb jij je weleens onveilig gevoeld na je scheiding?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst