Verdachte wordt gek van vragen in rechtbank

Beeld: Ollyy/Shutterstock

Ondervraagd worden in de rechtbank is niet van iedereen een grote hobby. Zo ook niet van een 34-jarige man die terechtstond in de rechtbank in Groningen. Zoals hij het in zijn eigen woorden vertelde: ‘’Nog even en ik word agressief van die onnozele vragen’’. Dit meldt RTV Noord.


De oorzaak van de zaak werd al snel gevonden. Na een schorsing werd de reden bekend. De man had al een paar uur niet mogen roken en dat zou niet echt bevorderend zijn geweest voor zijn stemming. De man stond terecht voor vier fietsendiefstallen. Daarbij zou hij hebben gepind met een pinpas die helemaal niet van hem was. De officier van justitie wilde hem hiervoor verplicht in een kliniek opnemen. Het was namelijk niet de eerste keer dat de man de fout inging. In 2011 stond hij zelfs op een veelplegerslijst.


Lokfiets


De man werd nu gesnapt toen hij met een gestolen fiets in een steegje liep. De man had beter een andere fiets kunnen uitkiezen, want het bleek een lokfiets van de politie te zijn. Daarbij zou de man dus fraude hebben gepleegd met een pinpas. Hij zou contactloos hebben gepind met een verloren pinpas, waarna hij hier lekker sigaretten van ging halen. Ten tijde van de criminele activiteiten was de man net vrij uit de cel. Welke straf de man deze keer gaat krijgen, is nog niet bekend. Dit zegt de rechtbank pas over twee weken. Vind jij dat veelplegers een hogere straf moeten krijgen?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst