Trump mag geen volgers blokkeren

Beeld: pathdoc/Shutterstock

Als president van Amerika krijg je veel kritiek. En al helemaal als je Donald Trump bent. Hij leek geen zin te hebben in de kritiek en blokkeerde daarom kritische Twittergebruikers. Maar dit mag hij niet meer doen, heeft een federale rechter in New York beslist. Hij zou hiermee de vrijheid van meningsuiting, die vastgelegd is in het First Amendment van de grondwet, schenden. Dit meldt de Telegraaf.


In juli werd de zaak tegen het Twittergedrag van Trump aangespannen door het Knight First Amendment Institute van de Columbia-universiteit en door verschillende individuele twitteraars. De zaak werd behandeld door rechter Naomi Reice Buchwald. Zij was het eens met de aanklagers dat de discussies die ontstaan door tweets van Trump moeten worden gezien als een publiek forum. Hierbij horen ook meningen waar Trump niet blij mee is. Daarbij zou het argument dat Trump zelf moet kunnen kiezen met wie hij interactie heeft, onzin zijn. Hij zou met zijn instellingen ervoor kunnen zorgen dat hij de negatieve opmerkingen niet ziet, maar zijn volgers wel. Zo zou het publieke debat gewoon verder kunnen gaan.


Geen zin? Blokkeren


Trump zou verschillende bekenden hebben geblokkeerd. Het zou bijvoorbeeld gaan om schrijver Stephen King, fotomodel Chrissy Teigen en actrice Marina Sirtis. Toen Trump alleen nog maar vastgoedmagnaat was, gebruikte hij al veel het twitteraccount @RealDonaldTrump. Nu gebruikt hij het om zijn presidentschap te uiten. Vind jij het eerlijk dat Trump niemand meer mag blokkeren?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst