Stellen scheiden door online game ‘Fortnite’

Beeld: Shotprimestudio/Shutterstock

Er kunnen verschillende redenen zijn om te gaan scheiden. Maar scheiden door een online game is wel heel opvallend. Toch gebeurt dit. Zo’n 5 % van de stelletjes die in Engeland een scheiding heeft ingediend, noemt als reden het online spel 'Fortnite' en andere online spellen.  Dit blijkt uit een rapport van Divorce Online.

Scheiding door gameverslaving

Het spel ‘Fortnite’ wordt gespeeld door meer dan 125 miljoen mensen. Dat online games verslavend kunnen zijn, is niks nieuws. Maar nu blijkt dus dat dit ook invloed kan hebben op huwelijken. Op de site van Divorce Online meldt een woordvoerder van het bedrijf dat een verslaving aan drugs, alcohol of gokken vaak wordt gezien als een reden voor het verbreken van een relatie. Maar door de digitale wereld zijn er ook andere verslavingen aan toegevoegd.

Scheiden?

Als je zelf wil scheiden doordat je partner een verslaving heeft, ga hier dan goed samen met je partner over in gesprek. Misschien heeft je partner hulp nodig. Als je partner deze hulp aanneemt, dan kan het zijn dat jullie relatie nog kan verbeteren. Het kan namelijk goed zijn om even te wachten met de scheiding als er kinderen bij betrokken zijn en als het nog goed leefbaar is bij jullie thuis. Is dit door de verslaving van je partner niet meer het geval, dan is een scheiding beter voor het hele gezin. Hoe ga jij om met de verslaving van je partner?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst