Scheiden in China? Doe de quiz!

Beeld: Sydaproductions/Shutterstock

In sommige delen van China is het niet zo vanzelfsprekend dat je als ongelukkig getrouwd stel zomaar mag scheiden. Lokale autoriteiten laten de koppels eerst een quiz invullen voordat ze kans krijgen op een scheiding. Als ze teveel van elkaar afweten, moeten ze nog maar een tweede keer nadenken of ze wel uit elkaar moeten gaan. Dit meldt The New York Times.


De quiz is eigenlijk hetzelfde samengesteld als een schoolexamen. Er worden op verschillende manieren vragen gesteld. Zo wordt er gebruik gemaakt van een essay, maar ook van simpele vragen waar het antwoord op een lege plek moet worden ingevuld. Voorbeeldvragen zijn wat iemand zijn verjaardag is en of iemand de verantwoordelijkheid over het gezin goed heeft gedragen. De quiz is niet zomaar van de ene op de andere dag komen opzetten. In China is er een hoge stijging van het aantal scheidingen, vooral aangevraagd door werkende vrouwen. Dit moest anders en daarom werd de quiz doorgevoerd.


Impulsieve scheidingen voorkomen


Liu Chunling, een ambtenaar uit Lianyungang, vertelde aan The Yangtze Late News dat met de quiz wordt geprobeerd impulsieve scheidingen te voorkomen. Via de quiz zouden mensen zich bewust worden van hun relatie en hun rol in de familie. Heb je een score van 60 punten of meer, dan betekent het dat er nog ruimte is voor een goede relatie en dat je daaraan samen met je partner moet gaan werken. Een lichtpuntje voor mensen die echt willen scheiden, is dat de test vrijwillig blijkt te zijn en dus niet per se gevolgd hoeft te worden. Zou jij liegen op de test?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst