Ongelukkige vrouw mag niet scheiden

Beeld: Kristo-GothardHunor/Shutterstock

Het is niet in ieder land geaccepteerd om te gaan scheiden. Maar in Engeland zou je toch denken dat dit wel het geval zou zijn. Dit dacht de 68-jarige Tini Owens ook, maar niks is minder waar. Haar situatie zorgt ervoor dat ze niet mag scheiden met haar man Hugh. Dit besloot het hoogste gerechtshof van Groot-Brittanië, meldt de NOS.

Mag niet scheiden

Normaal mogen echtscheidingen wel in Engeland. Maar Tini heeft de pech dat ze tegen een verouderde wet aanloopt die nog stamt uit het Victoriaanse tijdperk. Hierin staat dat een huwelijk niet geldig is als maar één partij akkoord gaat. Bij een scheiding zijn meestal beide partijen klaar met elkaar, maar niet in het geval van Tini. Haar ex Hugh wil niet scheiden. Dit terwijl Tini zegt dat het huwelijk liefdeloos is en dat ze wordt verwaarloosd en gekleineerd.

 

Wangedrag huwelijk


Tini had eerder in hun huwelijk al een affaire, maar Hugh wilde nog steeds niet van haar af. Hij vertelde de rechtbank dat hij het normaal vindt dat een getrouwd stel irritaties en onenigheden heeft. Hij wil nog een paar jaar samen genieten met zijn Tini. Rechters hebben aan de regering gevraagd om de wet aan te passen, maar daar is niet iedereen in de Kamer het mee eens. Conservatieven zijn zo bang dat er alleen maar meer mensen gaan scheiden. Vind jij de wet ouderwets?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst