Minderjarig huwelijk in Maleisië?

Beeld: Varandah/Shutterstock

Trouwen zou voor beide partners een mooie gebeurtenis moeten zijn, maar dit is helaas niet in alle landen het geval. Zo ook in Maleisië, waar veel ophef ontstond omdat een 41-jarige man is getrouwd met een meisje van nog maar 11 jaar. Hiernaast heeft hij nog twee andere vrouwen. Het meisje is geen onbekende van de vrouwen. Het is namelijk een vriendinnetje van de dochter van zijn tweede vrouw. Het verhaal kwam uit nadat de tweede vrouw een foto van het stel op Facebook zette waarbij ze de man ‘feliciteerde’ met zijn derde vrouw. Ze zou meteen de autoriteiten in Maleisië hebben ingelicht. Dit meldt de Telegraaf.

Goedkeuring ouders

De vrouw is niet de enige die woedend is. Veel organisaties vragen de autoriteiten om in te grijpen in deze situatie. Veel inwoners in Maleisië willen ook zo snel mogelijk dat het nog maar 11-jarige meisje wordt weggehaald bij de man. Opvallend is dat de ouders van het 11-jarige meisje het huwelijk zouden hebben goedgekeurd. Dit wel onder de voorwaarden dat de man pas met het meisje mag samenwonen als ze 16 jaar oud is. De ouders waren op het huwelijk van hun 11-jarige dochter en de 41-jarige man aanwezig.

‘Zelf mee ingestemd’

De man snapt alle commotie niet en zegt zelfs in actie te komen om zijn naam te zuiveren. Dit vertelde hij aan Free Malaysia. Het meisje zou zelf ook hebben ingestemd met het huwelijk volgens de man. Zo te zien denkt de meerderheid van Maleisië hier anders over. De man wordt beschuldigd van pedofilie en misbruik. De twee vrouwen van de man, waarmee de man zelfs kinderen heeft die in dezelfde leeftijdscategorie zitten als zijn derde vrouw, zijn weggegaan bij de man. Wat vind jij ervan dat de man gewoon kon trouwen met een 11-jarige?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst