Mijn partner wil een scheiding. Wat nu?

Beeld: PavelRyabushkin/Shutterstock

Je partner heeft je vertelt dat hij of zij wil gaan scheiden. Het kan zijn dat je al langer in de gaten had dat er een einde aan het huwelijk zat te komen, maar het kan ook zo zijn dat je het helemaal niet had zien aankomen. Je kunt zeggen dat jij niet wil scheiden. Je kunt proberen of je partner mee in relatietherapie wil, maar uiteindelijk zal het er waarschijnlijk op neer komen dat jullie beiden aan de scheiding moeten gaan beginnen. Hoe lukt het om hier goed mee om te gaan?

Laat het even bezinken

Iedereen reageert verschillend als hun partner vertelt dat hij of zij wil gaan scheiden. Het kan zijn dat je heel erg boos wordt. Je wilt het liefst een advocaat die ervoor zorgt dat jij alles krijg en je partner niks. Hij zal eens leren. Als je de woede even laat bezinken, kom je er waarschijnlijk achter dat dit niet de beste oplossing is. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt, dan kan deze manier van scheiden de kinderen veel pijn doen. Het is dan beter om even tot rust te komen zodat je helder na kunt denken.

Lees jezelf goed in

Je zal even nodig hebben om te beseffen dat je echt gaat scheiden. Het is dan ook heel begrijpelijk dat je niet meteen actie wil ondernemen. Maar het gaat je wel heel erg helpen om je goed in te lezen in de materie. Als je weet wat je rechten zijn bij een scheiding, dan kun je hier ook op inspelen. Verder is het goed om te kijken welke manier van scheiden jou het fijnste lijkt. Zo kun je scheiden via de rechtbank, maar je kunt in sommige gevallen ook online scheiden. Als je goed bent ingelezen, kun je de verschillen tegenover elkaar zetten en kijken hoe jullie uiteindelijk tot de beste uitkomst komen. Had jij het door dat je partner wilde scheiden?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst