Kwart kinderen Helmond woont bij één ouder

Beeld: Tomsickovatatyana/Shutterstock 

Er zijn veel scheidingen in Nederland. Gemiddeld verandert één op de drie huwelijken in een scheiding. In Helmond is het aantal scheidingen waarbij kinderen betrokken zijn groot. Een kwart van de kinderen in Helmond tussen de 12 en 18 jaar woont namelijk niet meer samen met beide ouders. Bij kinderen onder de 12 jaar is dit twaalf procent. Dit meldt het Eindhovens Dagblad (ED).

Gevolgen kind scheiding

In Helmond maken zo’n tweehonderd kinderen per jaar een echtscheiding mee. Dit kan problemen voor de kinderen opleveren in de toekomst. Zo kunnen kinderen minder gaan presteren op school of kunnen ze gedragsproblemen ontwikkelen. Ze kunnen ook problemen krijgen met loyaliteit. Dit is vaak het geval als kinderen zijn betrokken bij een vechtscheiding.

Preventie

Welzijnsorganisatie LEV-groep en vrijwilligersorganisatie Humanitas willen er de komende twee jaar voor zorgen dat er preventief meer wordt gedaan. Het gaat hierbij vooral over de gevolgen voor een kind. Het kan bijvoorbeeld gaan om een omgangsregeling. Ook wordt de vervolgconferentie ‘Ja, ik wil voor altijd ouder zijn’ gegeven in februari. Lia van Schaik van LEV-groep tegen het ED: ‘’Je blijft ook na de scheiding verantwoordelijk voor jouw kinderen.’’ Wat vind jij van het groot aantal scheidingen in Helmond waar kinderen bij betrokken zijn?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst