Is een online echtscheiding voor jullie geschikt?

Beeld: Fizkes/Shutterstock

Je kunt voortaan bijna alles doen online, zelfs scheiden. Een online echtscheiding kan heel makkelijk zijn, maar heeft ook nadelen. Het verschilt per scheiding of een online scheiding zorgt voor een goede afloop. Wanneer is een online scheiding geschikt? En wanneer is het juist ongeschikt?


Bij online scheiden kun je soms binnen enkele weken al de scheiding hebben geregeld. Hierbij kun je, je eigen tempo bepalen. Het is niet ingewikkeld. Je vult formulieren in en stuurt ze op. Je hoeft zo niet de weg naar de rechtbank te bewandelen. Een online scheiding scheelt daardoor ook veel geld. Maar een online echtscheiding is niet voor iedereen geschikt.


Nadelen van online scheiden


Een echtscheiding kan complex zijn. Dit is vaak het geval als er kinderen bij betrokken zijn. Zowel de kinderalimentatie als de partneralimentatie moet worden geregeld. Ook moeten er ouderschapsplannen worden opgesteld. Het is hierbij fijn als een rechter met een professioneel oog naar jullie situatie kan kijken. Bij online scheiden maak je deze regels namelijk zelf. Als deze afspraken heel snel worden vastgelegd omdat jullie er zo snel mogelijk vanaf willen zijn, dan kun je verwachten dat je hier in de toekomst problemen door krijgt. Daarbij wordt er bij online scheiden niet echt aandacht besteed aan het emotionele aspect van de scheiding. Iets was juist wel nodig is als er kinderen bij betrokken zijn. Lijkt jou online scheiden geschikt?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst