Is een mediator geschikt voor jullie scheiding?

Beeld: Wavebreakmedia/Shutterstock

Bij een scheiding moeten veel verschillende zaken worden geregeld. Jij en je partner zullen niet overal dezelfde mening over hebben en daarom kan het lastig zijn om er samen uit te komen. Hierbij kun je gebruikmaken van een ‘onafhankelijke derde’, ook wel een mediator genoemd.

Werken met mediator

Het voordeel van het werken met een mediator is dat wordt geprobeerd om geen verliezers te creëren. Er wordt geprobeerd om jullie allebei tevreden te krijgen, zodat jullie eigenlijk allebei winnaars zijn. Bij een scheiding zullen er nog veel emoties zijn. Er kan ook onbegrip zijn. Een mediator kan hier samen met jullie over praten, waardoor jullie in de toekomst nog samen door één deur kunnen. Vooral fijn als er kinderen bij de scheiding betrokken zijn.

Een goede mediator

Een goede mediator houdt zowel jou als je ex-partner tevreden. Een goede mediator geeft daarbij duidelijke informatie, kijkt naar jullie wensen en past hier zijn begeleiding en ondersteuning op aan. Terwijl sommige gescheiden koppels graag praten over hun gevoelens, hebben andere koppels hier weer helemaal geen behoefte aan. Een goede mediator kan zich per situatie aanpassen. Als jullie vastlopen zal een goede mediator met alternatieven komen. Wat ook belangrijk is, is dat een mediator kijkt of de regels die jullie samen willen maken juridisch gezien wel mogelijk zijn. Zo kom je in de rechtbank niet voor onverwachte momenten te staan. Bij mediation wordt de rechtszaak tijdelijk stilgelegd. Als je er met mediation niet samen uitkomt, dan kun je weer verdergaan bij de rechtbank. Lijkt mediation jou geschikt?

 


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst