Ik wil scheiden. En nu?

Beeld: Kurhan/Shutterstock

Je bent al een tijdje niet gelukkig in je relatie en wil gaan scheiden. Als het al langer niet zo lekker botert met je partner, ziet je partner het waarschijnlijk wel aankomen. Maar het kan ook zijn dat je de liefde niet meer voelt, terwijl dit bij je partner wel nog het geval is. De eerste stap wanneer je wil scheiden is vertellen dat je wil scheiden.

Scheidingsmelding partner

De melding dat je wil scheiden zal nooit gemakkelijk zijn. Het kan wel beter worden door er rustig met je partner over te praten. Hoe komt het dat je wil scheiden? Geef hierbij je ex ook de kans om te reageren. Probeer niet alleen maar boos te worden, maar een echt gesprek te voeren. Als dit niet meteen lekker loopt, kun je het even laten rusten en er later weer verder over gaan. Je partner krijgt een grote klap te verduren en zal waarschijnlijk niet meteen gewenst reageren. Overleg samen ook goed of een scheiding jullie uiteindelijk het gewenste resultaat gaat geven. Als jullie kinderen hebben, is het niet gek om samen nog iets langer na te denken over de scheiding voordat jullie het de kinderen vertellen.

Hulp bij scheiding

Als jullie er zeker van zijn dat een scheiding de beste oplossing is, dan kun je hier samen hulp bij zoeken. Om voor een rechtbank te mogen scheiden heb je een advocaat nodig. Jullie kunnen ervoor kiezen om samen een advocaat te nemen. De advocaat kan dan ook functioneren als mediator tussen jou en je ex. Als jullie samen nog met elkaar door een deur kunnen, is dit de beste oplossing. Jullie kunnen ook allebei een aparte advocaat nemen, maar dit is duurder. De scheiding zal hierdoor ook veel langer duren. Wat vind jij het lastigste aan de stap zetten om te gaan scheiden?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst