Hoe voorkom je dubbele huur bij een scheiding?

Beeld: DamirKhabirov/Shutterstock

Als je gaat scheiden, dan zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om nog lang met je ex onder één dak te blijven wonen. Misschien ga je al meteen op zoek naar een andere woning. Let hierbij wel op! Als je dingen niet goed afspreekt met je ex, dan heb je kans om uiteindelijk dubbele huur te moeten betalen. Hoe voorkom je dit?

Huurwoning en scheiden

Als je samen een huurwoning hebt en apart gaat wonen, dan wordt het voor jullie allebei duurder. Als jij het huis uitgaat en in een nieuw huis gaat wonen, dan vind je het misschien onzin om nog voor het huurhuis te betalen waar alleen je ex nog woont. Maar aan de andere kant wil je ex ook niet jouw woonlasten moeten dragen.

Duidelijke afspraken echtscheidingsconvenant

Zorg dan ook dat je samen duidelijke afspraken maakt over woonkosten. Deze afspraken kunnen worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Het is aan te raden om hierbij een advocaat of mediator in te schakelen. Hierdoor wordt alles in samenwerking met een professional zwart op wit gezet, waardoor je later niet in een welles-nietes-discussie terechtkomt. Zorg ervoor dat je niet overhaast uit jullie gezamenlijke huurwoning gaat. Maak hiervoor duidelijke afspraken over wie er in de woning blijft wonen. Als dit zwart op wit staat, dan voorkom je dubbele huur. Blijf jij liever in de gezamenlijke huurwoning of ga je liever weg?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst