Hoe vertel je dat je wil scheiden?

Beeld: wavebreakmedia/Shutterstock

Als je wil scheiden, dan is de eerste stap vertellen dat je wil scheiden. Hiervoor heb je al uitgebreid nagedacht over of een scheiding wel echt geschikt is voor jullie. Als je zeker weet dat alle gevolgen van een scheiding het waard zijn, dan moet je het goede moment vinden voor ‘het gesprek’. Hoe je dit allemaal aanpakt, is niet gemakkelijk. Hier wat handige tips om het soepel te laten verlopen.

Vind het goede moment

Het goede moment is niet het moment waarop je partner verdrietig thuiskomt van werk omdat het allemaal even helemaal foutging. Probeer een moment te zoeken waarop je partner stabiel is, in een iets rustigere periode zit en daardoor tijd heeft om het nieuws te verwerken.

Vind de goede plek

Even vertellen dat je wil scheiden is niet helemaal ideaal in een drukbevolkt restaurant. In plaats daarvan zit je waarschijnlijk liever met privacy op de bank. Als je kinderen hebt, dan is het beter als de kinderen niet thuiszijn op dit moment. Zo kunnen jullie samen ook over alle aspecten van de scheiding praten.

Treed niet te ver in detail

Op het moment dat je vertelt dat je wil scheiden, zal je partner niet veel meer herinneren dan deze zin. Ga dan op dit moment ook niet te ver in op allerlei details.

Ga er samen tegenaan

Hoe moeilijk het ook is, probeer het als een team aan te pakken. Vooral als je kinderen hebt is dit heel erg belangrijk. Jullie zullen het allebei lastig hebben in deze periode. Maar het is heel belangrijk om de kinderen hier zo min mogelijk van te laten merken. Het kan hierbij goed zijn om het even te laten rusten, totdat jullie een moment vinden om meer details te bespreken. Hoe heb jij het zelf aangepakt?

 


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst