Hoe ga je om met persoonlijke inloggegevens na scheiding?

Beeld: ArtemOleshko/Shutterstock

Na een scheiding kan er woede zijn. Je hebt geen idee waarom jij en je ex ooit samen zijn geweest. Ook je ex is niet de meest blije persoon in deze tijd. Deze woede kan soms omslaan in onhandige, ondoordachte acties. Het is belangrijk om problemen voor te zijn en je wachtwoordgegevens te veranderen. Dit om te voorkomen dat je ex alles wat je doet kan monitoren en gebruik kan maken van jouw gegevens.

Gezamenlijke inloggegevens

In je huwelijk heb je, je inloggegevens van belangrijke zaken misschien wel toevertrouwd aan je ex. Dit kan gaan over sociale zaken zoals je Facebookgegevens. Je wil niet dat je ex in jouw naam dingen kan doen en dingen kan sturen naar je vrienden. Ook wil je waarschijnlijk niet op je vingers gekeken worden door je ex als je zelf iets op Facebook verstuurt. Facebook is nog relatief onschuldig. Het kan ook gaan over geldzaken. Heb je bankgegevens gedeeld met je ex, verander je gegevens dan. Belangrijk is ook om het wachtwoord van je DigiD te veranderen.

Verander DigiD na scheiding

Als je ex je wachtwoord weet, dan kun je dit wachtwoord gewoon veranderen. Het kan ook zijn dat je, je ex had gemachtigd om dingen voor je te regelen in DigiD. Het is van groot belang om deze machtiging na een scheiding ongedaan te maken. Je ex kan gemakkelijk dingen veranderen in je belastingaangifte, zonder dat je dit zelf doorhebt. Deze fouten zijn niet zo gemakkelijk te herstellen. Hierdoor loop je de kans dat jij uiteindelijk aansprakelijk wordt gesteld voor dingen die je ex in jouw naam heeft gedaan.


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst