Man krijgt zeven jaar cel voor moordpoging ex-schoondochter

Beeld: Boyphare/Shutterstock

Je wil het liefst dat een scheiding soepel verloopt. Dit is ook zeker mogelijk. Jullie kunnen er samen voor kiezen dat het beter is om te gaan scheiden en er allebei gelukkig uitkomen. Maar helaas is dit niet altijd het geval. Er kunnen ruzies ontstaan. Bij de 78-jarige Adriaan B. uit Elburg ging het veel, veel verder. Hij is nu veroordeeld voor zeven jaar cel voor poging tot moord op zijn ex-schoondochter. Dit meldt de Stentor.

Niet akkoord met scheiding

De man kon de scheiding van zijn zoon niet goed hebben. Hij vond dat er iets moest gebeuren met de ex van zijn zoon. Hij ondernam daarop actie en wachtte de vrouw op bij haar huis. Hier schoot hij in haar mond en stak hij haar met een mes in haar arm, hals en borst. Wonder boven wonder wist de vrouw te overleven. Dit omdat gemeentemedewerkers in de buurt waren en de vrouw hoorden gillen. Op dat moment sprongen ze tussen de vrouw en man in.

Verklaring daad

De man zegt verschillende dingen over de reden waarom hij de vrouw probeerde te vermoorden. Zo zei hij eerst dat hij bang was dat zijn zoon het anders zou doen. Hierna zei hij weer dat hij bang was dat zijn zoon en de ex-vrouw zelfmoord zouden plegen door wat er allemaal was gebeurd. Hij zag als oplossing het doden van zijn ex-schoondochter. De man beschreef de redenen van zijn daad in een brief. Hierin schreef de man bijvoorbeeld waarom zijn ex-schoondochter en haar moeder dood moesten. Daarom is de man ook veroordeeld voor smaad. Wat vind jij van deze gruwelijke daad?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst