Ga in gesprek als je partner wil scheiden

Beeld: DmytroZinkevych/Shutterstock

Door een scheiding verandert er veel in je leven. Het is een gebeurtenis die je leven compleet op zijn kop zet. Het kan zijn dat je er samen voor hebt gekozen om te gaan scheiden. Maar het kan ook zijn dat jij helemaal niet wil scheiden, maar je partner wel. Dit is een lastige situatie. Hoe kun je hierbij de pijn verzachten?

In gesprek over scheiding

Als je partner je vertelt dat hij of zij wil scheiden, dan is het heel normaal dat je dit even moet laten bezinken. Geef jezelf hier dan ook de tijd voor. Misschien wil je het eerst niet geloven. Maar tijd helpt om het beter te kunnen accepteren. Probeer hierbij de pijn minimaal te houden door niet in je boosheid te blijven hangen. Als je samen nog normaal kan praten, dan kan de scheiding veel soepeler verlopen. Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan.

Scheiden met mediator

Om de scheiding soepeler te laten verlopen, kun je gebruikmaken van een mediator. Dit is een onafhankelijke bemiddelaar tussen jou en je ex-partner. Het kan fijn zijn om op deze manier afspraken te maken en dingen uit te praten met je ex. Bij een mediator blijven je verhalen privé. Dit is niet altijd het geval bij vage kennissen. Probeer dan ook alleen over de scheiding te praten met mensen die je vertrouwt en waar je je goed bij voelt. Hang je de scheiding aan de grote klok, dan kan het zijn dat er mensen tussen jou en je ex-partner in komen te staan die zorgen voor extra problemen. Dit kun je niet gebruiken. Hoe ga jij om met de scheiding?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst