Familie Michael Jackson wil Disney en ABC voor rechter

Beeld: Oneinchpunch/Shutterstock

Iedereen kende Michael Jackson. Hij is al een paar jaar overleden, maar leeft nog steeds door in de maatschappij. De nabestaanden krijgen nog steeds beelden te zien van The King of Pop. Maar hier zijn ze niet altijd blij mee. De familie heeft het Amerikaanse Televisiebedrijf ABC en The Walt Disney Company aangeklaagd voor oneigenlijk gebruik van muziek en video’s van Michael Jackson in de documentaire ‘The Last Days of Michael Jackson’. Dit meldt Variety.


In de documentaire zouden grote delen van ‘de meest waardevolle’ nummers van Jackson zitten. Het gaat hierbij om nummers zoals Bad en Billie Jean. Ook gaat het om de muziekvideo’s van Thriller en Black or White. Daarbij zou er gebruik zijn gemaakt van illegaal beeld van andere documentaires over Michael Jackson. De aanklacht zou gaan over minstens dertig overtredingen. De familie eist een schadevergoeding en een verbod tegen verder gebruik van het eigendom van Jackson. Maar de aanklagers zeggen dat Disney zich niet zomaar laat ompraten en zich sterk verdedigt.


Geen respect


De familie van Jackson zou het respectloos vinden als de documentaire wordt uitgezonden. ABC News publiceerde zelf hierop een reactie. Het bedrijf zegt met de documentaire het leven, de carrière en de nalatenschap van Michael Jackson te onderzoeken, die van groot belang blijft voor mensen over de hele wereld. Hiermee zou het programma geen inbreuk maken op de rechten van zijn nalatenschap. Als beleefdheid zouden ze een specifiek beeld uit het promotiemateriaal weg hebben gehaald. Snap jij waarom de nabestaanden van Michael Jackson zo boos zijn?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst