Directeur afvalverwerker maakte puinzooi

Beeld: MOHAMEDABDULRAHEEM/Shutterstock

Werken bij een afvalverwerkingsbedrijf, maar er zelf een puinzooi van maken. Dat is eigenlijk hetzelfde als werken bij een kapperszaak en zelf met dode haarpunten rondlopen. Toch deed dit een 57-jarige man uit Venlo. Hij is daarom door de rechtbank in Oost-Brabant veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur, plus een voorwaardelijke celstraf van 1 maand. Dit meldt de Rechtspraak.

De directeur overtrad de regels. Hij sloeg in het afvalverwerkingsbedrijf tussen oktober 2014 en juni 2015 duizenden tonnen afval meer op dan is toegestaan volgens de vergunning. Gevaarlijk, volgens de rechtbank. Het bedrijf zou op dat moment meer een getransformeerde stortplaats zijn geworden met veel overlast en gevaar als gevolg. Het bedrijf zou in deze periode niet meer echt gericht zijn geweest op het scheiden en verwerken van afval. De vrouw van de man moest ook voor de rechtbank verschijnen, maar is vrijgesproken. De man zou alle leiding over het bedrijf hebben gehad.

Flink boeten?

De man krijgt nu dus een taakstraf van 180 uur, maar normaal zou eigenlijk een straf van 240 uur zijn opgelegd. Ondanks dat de man zich structureel niet hield aan de vergunningsregels en verschillende waarschuwingen negeerde, werden er toch verzachtende omstandigheden gevonden. Het bedrijf van de man is failliet en hij had nog niks op zijn strafblad staan. Daarbij was het proces-verbaal al klaar in 2015, terwijl in 2018 pas de zaak op zitting is gebracht door de officier van justitie. Dit is volgens de rechtbank een overschrijding van het redelijke termijn. Snap jij de verzachtende omstandigheden?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst