Boomwoningen in bos Varssel steeds meer kans

Beeld: Hartreymedia/Shutterstock

Boomwoningen zie je vaak terug in films, maar Bennie Wisselink wilde meer dan dit. Hij wilde in het bos in Varssel zelf ware 'boomwoningen' bouwen. Maar hierbij werd hij tegengehouden door de gemeente Bronckhorst. Zij wilde geen omgevingsvergunning geven voor het idee van Wisselink, die graag een stukje bos wilde opknappen. Volgens de rechter is dit onterecht. Dit meldt de Gelderlander.


Wisselink heeft maar liefst 15 hectare grond, waarop hij boomwoningen wilde bouwen die samen het Treehouse Resort zouden vormen. Het zou een luxe en comfortabel ontspanning- en vakantieverblijf moeten worden. Op de site van het bomenresort staat dat ze in de loop van 2017 het resort eigenlijk al klaar wilde hebben. Maar dat is dus iets anders gelopen. Wisselink had al bomen gekapt en paden aangelegd, toen de gemeente liet weten geen vergunning te geven. Wisselink spande daarom een rechtszaak aan. En met succes. Volgens de rechtbank moet de gemeente het opknappen van het bos los zien van het Treehouse Resort. Het oud VVD-raadslid sloot in 2000 al een deal met de gemeente. Hij moest de bebouwing van zijn bedrijfslocatie van Ecotrans slopen, waarvoor hij in ruil twintig recreatiewoningen mocht bouwen. Dit op een stuk grond dat hij had gekocht in Varssel. Maar toch krabbelde de gemeente uiteindelijk terug. De recreatiedruk in het gebied zou al teveel zijn.

Toch boomwoningen?


Nu Wisselink de zaak heeft gewonnen, is er toch nog kans dat de welbekende boomwoningen er gaan komen. Maar Wisselink vertelde tegen de Gelderlander dat hij er eigenlijk niet meer zo’n zin in heeft. Het liefst zou hij financiële maatregelen treffen met de gemeente. Hij heeft namelijk al veel geld in het project gestoken. Snap jij waarom de gemeente geen omgevingsvergunning wil geven?

 

 


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst