Bezwaren omwonenden Sebastiaansbrug verworpen

Beeld: WilliamPerugini/Shutterstock

De bouw van de nieuwe Sint Sebastiaansbrug in Delft mag doorgaan. De brug verbindt het centrum van Delft met het zuiden. De omwonenden waren niet blij met de bouw van de nieuwe brug en gingen daarom naar de rechtbank. De omwonenden waren niet de enige die tegen de bouw van de brug waren. Voor de brug over het Rijn-Schiekanaal was ook bezwaar aangetekend door belangenvereniging Zuidpoort en meerdere bewonersverenigingen. Dit echter zonder succes, meldt het Algemeen Dagblad (AD).    


De brug zou volgens de tegenstanders veel te groot en hoog zijn. De brug staat dichtbij het historische centrum. Dit centrum heeft een wettelijke status van beschermd stadsgezicht. Daarbij zijn de tegenstanders van de brug bang voor verkeers- en geluidsoverlast. Dit was volgens hen de reden dat de bouwvergunning niet had mogen worden gegeven. Het zou in strijd zijn met het bestemmingsplan, een plan van de gemeente waarin de bestemming van de in het plan begrepen grond staat aangegeven. Er staat momenteel al een brug, maar deze wordt vervangen door een beweegbare oeververbinding. Nu kunnen er alleen nog maar fietsers en auto’s rijden. Straks wordt het lekker druk met trams en vrachtwagens.


In strijd met bouwregels?


De rechtbank zegt wel dat het nieuwe ontwerp in strijd is met sommige bouwregels. Toch is beslist om een omgevingsvergunning te verlenen. Dit behoort volgens de rechtbank tot de beleidsvrijheid van de gemeente Delft. De gemeente is volgens de rechtbank in redelijkheid tot het besluit kunnen komen voor de vernieuwing. Wie zou jij het liefst gelijk geven in deze zaak?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst