Alimentatie blijven betalen als je kind werkt?

Beeld: SergiyBykhunenko/Shutterstock

Je zoon of dochter werkt fulltime en jij vraagt je af of die alimentatie nog wel nodig is. Hij of zij kan dure reisjes en feestjes betalen, terwijl jij nog steeds keurig alimentatie betaalt. Als je kind 18 tot 21 jaar is, dan kan de hoogte van de alimentatie in sommige gevallen worden aangepast.

Onderhoudsplicht kinderalimentatie

Kinderalimentatie is bedoeld als ‘onderhoud’ voor je kind. Met dit bedrag moet je kind in de kosten van levensonderhoud en studie kunnen voorzien. Maar als je kind zelf in zijn of haar kosten kan voorzien, dan kun je samen met je kind eens kijken of de hoogte van de alimentatie zou kunnen worden aangepast. Als hier in vriendelijk overleg afspraken over kunnen worden gemaakt, dan kun je dit samen met je zoon of dochter regelen. Dit hoeft niet in overleg met je ex-partner, omdat je kind in dit geval boven de 18 jaar is.

Rechterlijke uitspraak kinderalimentatie

Als je er niet samen met je kind uitkomt, dan kan de hoogte van de alimentatie worden bepaald door de rechter. Hierbij wordt gekeken naar hoeveel het kind nodig heeft en naar hoeveel jij als ouder kunt missen. Hiermee wordt bepaald hoeveel jij kan bijdragen aan de kosten van je kind. Door de onderhoudsplicht kun je niet zomaar zelf zeggen dat je stopt met de alimentatie. De rechter moet uitspraak doen over de hoogte van de alimentatie die nog moet worden betaald en over of deze eigenlijk nog wel moet worden betaald. Wat vind jij ervan dat je alimentatie moet betalen?


Geef een reactie, of stel een vraag

Let op, het bericht wordt eerst beoordeeld, voordat het wordt geplaatst